Menu
Czerwiec 2025
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
Informacje z dnia: 2 Czerwiec 2025 | Informacje z dnia: 3 Czerwiec 2025 | Informacje z dnia: 4 Czerwiec 2025 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | Informacje z dnia: 12 Czerwiec 2025 | Informacje z dnia: 13 Czerwiec 2025 | 14 | 15 |
16 | Informacje z dnia: 17 Czerwiec 2025 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
Informacje z dnia: 23 Czerwiec 2025 | 24 | Informacje z dnia: 25 Czerwiec 2025 | Informacje z dnia: 26 Czerwiec 2025 | 27 | 28 | 29 |
Informacje z dnia: 30 Czerwiec 2025 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
12
czer
Wybrane dane o podregionach województwa mazowieckiego. 4 kw. 2024 r. Informacje dla poszczególnych podregionów.
Nomenklatura Jednostek Terytorialnych do Celów Statystycznych opracowana została w oparciu o istniejący zasadniczy trójstopniowy podział kraju na województwa, powiaty i gminy, przy pomocy którego od 1 I 2018 wyodrębnione zostały trzy dodatkowe nieadministracyjne poziomy, w ramach których w Polsce r. funkcjonuje 97 jednostek statystycznych NUTS.
Czytaj dalej
13
czer
17
czer
Rolnictwo w województwie mazowieckim w 2024 r.
W 2024 r. zwiększyła się powierzchnia zasiewów zbóż ogółem, ziemniaków oraz buraków cukrowych, natomiast zmniejszyła się powierzchnia uprawy rzepaku i rzepiku. W porównaniu z 2023 r. zmniejszyła się produkcja warzyw gruntowych, owoców z drzew oraz owoców z krzewów owocowych i plantacji jagodowych. W grudniu 2024 r. odnotowano wzrost w skali roku liczebności stada trzody chlewnej i drobiu, a spadek stada bydła i owiec.
Czytaj dalej
23
czer
Ratownictwo medyczne w województwie mazowieckim w 2024 r.
W 2024 r. liczba osób, którym zespoły ratownictwa medycznego udzieliły świadczeń zdrowotnych w miejscu zdarzenia wyniosła 452,8 tys. W izbach przyjęć lub szpitalnych oddziałach ratunkowych z doraźnej pomocy medycznej w trybie ambulatoryjnym skorzystało 654,0 tys. osób. W szpitalnych oddziałach ratunkowych w trybie stacjonarnym leczonych było 231,0 tys. osób.
Czytaj dalej